Specialisten

Duurzaam wonen levert meer op dan je denkt

Duurzaam wonen is in trek. Ook geldverstrekkers gaan daar in mee en bieden vaak aantrekkelijke rentekortingen op hypotheken wanneer nieuwbouwwoningen voldoen aan een EPC-waarde van 0,26 of lager. “Bij de Rabobank bieden we voor nieuwbouwwoningen met deze waardes de Groenhypotheek”, vertelt Jaap van Luunen, manager bij Rabobank Maas en Waal - Oost Betuwe. “Dit houdt in dat er een rentekorting gegeven wordt van maar liefst 0,5%, met een rentevaste periode van tien jaar. Dat kan behoorlijk wat voordeel opleveren.”

Om in aanmerkingen te komen voor de Groenhypotheek moet de nieuwe woning dus voldoen aan de EPC-waarde van 0,26% of lager. Ook moet er gebouwd worden met duurzaam hout. “Als je bezig bent met een nieuwbouwproject loont het zeker om je hier tijdig in te verdiepen. De energiebesparende maatregelen zorgen sowieso al voor lagere maandlasten, bijvoorbeeld doordat je je eigen energie opwekt en dus niet voor gas hoeft te betalen. Als je dan ook nog eens rentekorting hebt dan bespaar je dus nog meer.”

Om een hypotheek af te kunnen sluiten bij de Rabobank zijn er enkele stappen nodig die doorlopen moeten worden. “Het begint met een vrijblijvend en gratis oriëntatiegesprek. Daarin kijken we naar de woonwensen en daarna naar je financiële mogelijkheden”, vertelt Van Luunen. “Vervolgens verwijzen we de klant door naar het Rabo Hypotheekdossier. Hierin kunnen zij zelf een heleboel gegevens invullen. Dat scheelt de Rabobank een hoop werk en daarom geven we korting op de advieskosten wanneer men die gegevens zelf al invult in het dossier. Met die gegevens gaan we vervolgens aan de slag. Men krijgt dan een adviesrapport met aanbevelingen. Besluit de klant met ons in zee te gaan dan maken we een passende hypotheekofferte. Het afsluiten van de hypotheek kan vervolgens snel geregeld zijn.”

Het afsluiten van een hypotheek bij de Rabobank heeft een aantal belangrijke voordelen voor mensen die bezig zijn met nieuwbouwprojecten. Zo blijven hypotheekoffertes maar liefst maximaal 12 maanden geldig. “En dat kan heel handig zijn, omdat bij nieuwbouwprojecten het wel eens lang duurt voordat alles rond is. Als je hypotheekrente in diezelfde tijd ineens stijgt, dan heb je daar geen last van. Met een financiering bij de Rabobank is de rente op de hypotheek gelijk aan de rente op het bouwdepot. Dat bouwdepot loopt tijdens de bouw van de woning. Zo ontvang je dus nog wat rente over het tegoed in dit depot.”

Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor een hypotheek, de Groenhypotheek of wil je eens een vrijblijvend advies ontvangen? Ga dan naar één van de hypotheek inloopspreekuren bij de Rabobank. In de regio Oost Betuwe zijn er voldoende mogelijkheden om binnen te lopen met woonvragen. In Huissen bevindt zich de Rabo Woonwinkel, geopend van dinsdag tot en met zaterdag en op het kantoor in Elst (Dorpsstraat 85) kan men elke vrijdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur binnen lopen. Kijk voor actuele tijden en locaties hier.

Wil je meer weten?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.