Specialisten

“Ik streef er in de eerste plaats naar dat mensen zich thuisvoelen in hun nieuwe interieur. Natuurlijk volg ik trends op de voet, maar ik zal niet bij iedereen stalen deuren adviseren omdat dat nu eenmaal ‘in’ is. Nee, het gaat er echt om dat je huis aanvoelt als een thuis. Een omgeving die volledig beantwoordt aan jóuw smaak en die dus helemaal bij je past.”

Dat zegt Jantine Hendriksen van By-Jan Interieur. Zij helpt mensen graag als zij voor de keuze van een nieuw interieur staan, of voor deelaanpassingen die het interieur beter laten aansluiten bij hun wensen. “Daarbij kunnen we alle kanten op, afhankelijk van de wensen van de klant. Ik kan hen volledig ontzorgen en hen alle stress en zorgen uit handen nemen bij een verhuizing, verbouwing of herinrichting. Maar als klanten alleen bij me aankloppen voor een kleuradvies of een andere indeling van hun woonruimte, kan ik hen daar ook mee helpen.”

Soms weten opdrachtgevers al vrij nauwkeurig wat ze willen, maar soms tasten ze ook in het duister. “Als ik word benaderd, maak ik altijd eerst een afspraak voor een kennismakingsgesprek”, licht Jantine haar werkwijze toe. “Bij voorkeur bij hen thuis, want het bestaande interieur geeft mij vaak al een goede indruk van wat zij mooi vinden. Het vergemakkelijkt ook het gesprek, want je ziet meteen wat zij, bij een verhuizing, willen meenemen uit het oude interieur. Vaak is dat de basis van waaruit we verder gaan werken. Aan de hand van afbeeldingen op Pinterest of elders op het internet probeer ik hun voorkeuren en uitgangspunten verder te achterhalen: willen ze een landelijke sfeer of juist een industriële look? Of willen ze juist een heel andere richting op dan hun bestaande interieur? Natuurlijk kan een eerste opzet nog verder worden aangepast om te bepalen welke kant we opgaan.”

Online advies of volledig interieuradvies

Afhankelijk van de in samenspraak geformuleerde wensen gaat By-Jan Interieur aan de slag. Met een moodboard vol steekwoorden en indrukken komt zij tot een kleur-, stijl- of materiaaladvies, een lichtplan of een ontwerp voor een afzonderlijke ruimte, zoals bijvoorbeeld een kinderkamer. Ook een kort online advies behoort tot de mogelijkheden. Je kunt dan foto’s per mail of app versturen en ontvangt binnen drie werkdagen een persoonlijk advies dat geheel is afgestemd op jouw specifieke vraag.

Het andere uiterste is een volledig interieuradvies, waarbij de styling, inclusief accessoires, en inrichting geheel aan haar wordt overgelaten. “Uiteraard betrek ik mijn opdrachtgever(s) voortdurend bij het proces door de lijntjes kort te houden. “, tekent Jantine daarbij aan. “Ik ben direct aanspreekbaar en gemakkelijk benaderbaar.”

Meubels restylen


Bijkomend voordeel is dat By-Jan ook creatief omgaat met bestaande elementen in het interieur. “Niet alles hoeft altijd nieuw te zijn”, zegt Jantine. “Ook al omdat we natuurlijk een budget opstellen en dat in de gaten houden. Sommige meubels kun je prima restylen, bijvoorbeeld met een andere kleur. Met kleur kun je sowieso heel veel doen. Kleur kan een ruimte echt veranderen.”

Jantine werkt niet vanuit een standaardaanpak of met standaardpakketten, benadrukt ze. “Dat kan ook niet in dit vak. Elke woning, elk mens is anders, en dus leidt elke opdracht ook tot een ander resultaat. Ik ga echt voor een persoonlijke aanpak, dier altijd leidt tot een uniek ontwerp.”

By-Jan Interieur verzorgt desgewenst ook vastgoedstyling en -fotografie, inclusief demogelijkheid van 360 gradenfoto’s, om de woning verkoopklaar te maken. Alle mogelijkheden staan op de website.

Interieur By-Jan
T 06 303 356 41
Brittanjesingel 41, 6671 AZ  Zetten
info@interieurbyjan.nl / www.interieurbyjan.nl